Epp+Margna

Mi uma savvusann

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 7/2015
Suurus: 4.7 MB
Leheküljed: 217
ISBN: 49300393765493
Loe veebis:665
Laadige alla raamat:333

>Võrukeelne raamat tutvustab vana Võromaa ja Setomaa suitsusaunu ning selle kandi saunatavasid.
Mujal Eestis võib kohata üksikuid kasutusel olevaid suitsusaunu, aga paljudes Võromaa taludes ja elamistes on suitsusaun au sees. Raamatus on pildid ja lood paarikümnest selle kandi talusaunast ning juttu on ka mõnede turismitalude suitsusaunadest. Kirjas on juhatusi suitsusauna kütmise kohta ja meelespea saunalistele, kes suitsusaunas veel käinud pole. Kohalikke saunatavasid hästi tundvad võrokesed on raamatusse kirjutanud lugusid nii saunas käimisest kui saunas liha suitsutamisest. Teada saab nii vanadest kommetest kui ka praegusaegsetest tavadest, sekka on mõni naljakas lugu saunaskäimisest. Raamatust ei puudu ka suitsusauna kujunemise ajalugu ehk sanna lugu.
Kokkuvõtted eesti-, inglise-, soome- ja vene keeles.