Linda+Nicholson

Feministlikud vaidlused

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 3.9 MB
Leheküljed: 226
ISBN: 384859502936434
Loe veebis:1001
Laadige alla raamat:222

>Raamat kujutab endast Suur-Philadelphia Filosoofiakonsortsiumi organiseeritud sümpoosionilt pärinevat vestlust nelja naise – Seyla Benhabib, Judith Butler, Nancy Fraser ja Drucilla Cornell – vahel. Väljakuulutatud teema oli feminism ja postmodernism ning algsed kõnelejad olid kolm esimest. Kuigi neil kolmel teoreetikul oli palju ühist, oli ka teada nende erinev suhtumine teemasse. See sarnasuse ja erinevuse ühtelangevus kombineerituna igaühe kui võimeka teoreetiku reputatsiooniga kindlustas tähelepanuväärse debati ning pärast ettekannete avaldamist kaasati arutellu neljas osaline, et kõik vastaksid üksteise algsetele esseedele. Raamat sisaldabki igaühelt kaht esseed: “Feminismi ja postmodernismi kohmetu liit” (1.), “Subjektiivsus, historiograafia ja poliitika: mõtisklused feminismi ja postmodernismi mõttevahetusest” (5.) (S. Benhabib); “Sattumuslikud põhialused: feminism ja “postmodernismi” küsimus” (2.), “Hoolikaks lugemiseks” (6.) (J. Butler); “Väär vastandus: vastus Seyla Benhabibile ja Judith Butlerile” (3.), “Pragmatism, feminism ja lingvistiline pööre” (8.) (N. Fraser); “Mis on eetiline feminism?” (4.), “Mõtestades ümber feminismi aega” (7.) (D. Cornell).