H. C. Anderseni muinasjuttude lugemik

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 11/2016
Suurus: 4.7 MB
Leheküljed: 218
ISBN: 5848594859485
Loe veebis:1112
Laadige alla raamat:888

>Taani kirjaniku Hans Christian Anderseni (1805–1875) aegumatud muinasjutud on nii väikesi kui ka suuri lugejaid lummanud juba ligi 180 aastat. Kirjaniku mahukas muinasjutupärandis on väga erinevaid lugusid, aga tema jäägitu poolehoid ja armastus kuulub kangelastele, kes vaatamata eluraskustele suudavad oma saatusest kõrgemale tõusta, püsides vankumatult headuse kursil.
See Anderseni muinasjuttude kogumik on üles ehitatud lugemiku põhimõttel. Lugudes ette tulevad võõramad sõnad on märgitud tärniga ja loo lõpus on antud sõnaseletused. Välja on toodud ka muinasjutu tarkuseiva ehk moraal ning et loetu kohe meelest ei läheks, on iga jutu järel eraldi lehekülg küsimustega, mis aitavad selle üle pisut sügavamalt mõtiskleda.
Raamatus on üheksa tuntud muinasjuttu:
• „Inetu pardipoeg“
• „Ööbik“
• „Lumekuninganna“
• „Keisri uued rõivad“
• „Väike merineitsi“
• „Printsess hernel“
• „Vankumatu tinasõdur“
• „Pöial-Liisi“
• „Metsluiged“