Mihhail+Bulgakov

Jutustused. Batum

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 6/2016
Suurus: 3.8 MB
Leheküljed: 226
ISBN: 4394857339010
Loe veebis:555
Laadige alla raamat:333

>Kogumikus on Mihhail Bulgakovi seitse seni eesti keeles avaldamata jutustust ja üks näidend. Siinne valik pakub läbilõike Bulgakovi vähemtuntud tekstidest. Mõned neist kuuluvad tööde hulka, mida on tagantjärele peljatud või häbenetud. Näiteks novellist “Morfium” kõneldi poolihääli, sest lugu kajastas liialt selgesti Bulgakovi enda jubedat morfinisti-kogemust ja vene ametlik kirjanduslugu ei pidanud üllaks kõnelda klassikute pahedest. “Batum”, näidend Stalinist, oleks aga lõhkunud müüdi Bulgakovist kui alistumatust kontrastalinistist.