Andres+Parmas” class=”author

Otto Tief ja 1944. a vahevalitsus

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 2/2016
Suurus: 4.0 MB
Leheküljed: 246
ISBN: 0900545918294
Loe veebis:1002
Laadige alla raamat:1003

>Rotaliasse on aegade jooksul kuulunud mitmeid suurmehi. Jüri Uluots ja Otto Tief, kaks meie korporatsiooni asutajaliiget, on kindlalt nende hulgas. Esimene neist andis valitsuse formaalselt üle teisele ja nende saatused kujunesid seejärel erinevaks. Otto Tiefi vahevalitsuse püüdlused ja saavutused on tänavu laiema tähelepanu keskmes. Kõige olulisem pole mitte selle valitsuse lühike iga ja häving, vaid eestlaste tahteavaldus, signaal kogu maailmale, et alla ei anta vastupanuta. Skeptikud, kes täna või ka eelnenud aastate jooksul on öelnud: “Aga nad ei saavutanud ju midagi!” eksivad. Nad saavutasid seda, et avaldasid eestlaste enamiku tahet ja me mäletame seda tänaseni, et see on üks osa meie rahva jätkuvast tahteavaldusest ajaloos. Leidugu meie rahva seas ikka selliseid mehi ja naisi, kes seda ajaloolist tahet kindlalt väljendavad, kellele Otto Tief ja tema kaasvõitlejad on ja jäävad eeskujuks.