Irvine+Welsh

Trainspotting

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 8/2015
Suurus: 2.1 MB
Leheküljed: 246
ISBN: 1239584949493
Loe veebis:1006
Laadige alla raamat:333

>„Ajavaim” on ilukirjandussari, mille peamine eesmärk on täita lünki eesti tõlkeloos ehk avaldada teoseid, millele kuulub maailmakirjanduses tähelepanuväärne koht, kuid mis pole seni maakeeles kohaliku lugejani jõudnud.

Sarja esimene raamat „Trainspotting” on tuttav eeskätt nooremale põlvkonnale. Irvine Welshi debüütromaan on üks murrangulisemaid teoseid Briti 1990. aastate kirjanduses – episoodiline kajastus ühe Edinburghi sõpruskonna elust ja tundmustest, terane käsitlus indiviidi kohanemisest ja kohanematusest tänapäeva lääne ühiskonnas.

Teose põhjal on valminud samanimeline film, mis raamatuga sugugi lähedalt ei sarnane.

Vali meid. Vali elu. Vali pangalaen; vali pesumasinad; vali autod; vali diivanil istumine ja nüri, vaimuvaese telemängu vaatamine, ajades näost sisse mingit kuradi rämpstoitu. Vali aeglane mädanemine, enda täiskusemine ja -sittumine omas kodus täielikuks häbiks oma isekatele perssekeeratud jõnglastele, kelle sa oled sigitanud. Vali elu.

Vali „Trainspotting” – lõbus ja tõsine, karm ja lüüriline romaan, mis muutis Briti nüüdiskirjanduse palet.