Heiki+Pärdi

Eesti taluhäärberid 2. osa

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 11/2015
Suurus: 1.1 MB
Leheküljed: 214
ISBN: 5940004040400
Loe veebis:999
Laadige alla raamat:555

>Järg 2005. aastal ilmunud raamatule “Eesti taluhäärberid”.
On väidetud, et kõige paremini peegeldab elulaadi ja mõtteviisi muutumist elamu areng. Seega ei ole juhus, et siis, kui eesti talupered vabanesid mõisa sõltuvusest, ilmusid meie külapilti vanade suitsuste rehemajade asemel hoopis teistsugused taluelamud, mis erinesid eesti talu võrdkujuna tuntud rehemajadest sedavõrd palju, et sageli peetakse neid hoopis mõisahooneiks. Silmapaistvamaid nende seast hakatigi mõisa eeskujul kutsuma häärbereiks.
Omaaegsete talumajade väärtust tajume iseäranis selgelt tänase tarbimisühiskonna ühepäeva-mentaliteedi taustal. Erinevalt praegustest “ühekordse kasutusega” karpidest ehitati need majad väga pikaks ajaks – “isa eaks ja poja põlveks”.
Album sisaldab üle 240 foto vanematest ja uuematest aegadest, tutvustused on lisaks eesti keelele ka saksa ja inglise keeles.