Kaile+Kabun

Mino Võromaa 24. Häiermit ja pisarit

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 11/2016
Suurus: 2.8 MB
Leheküljed: 216
ISBN: 3425885493990
Loe veebis:1112
Laadige alla raamat:888

>Võru instituudi ”Mino Võromaa” 24. on kokku pandud jutuvõistluse parematest töödest – kokku sai lasteraamat ”Häiermit ja pisarit”. Tänavu osales laste ja noorte võrukeelsete kirjatööde võistlusel 143 kirjutajat 146 tööga. Nende hulgast valis žürii (Aimi Hollo, Helle Laanpere, Mariko Faster, Triinu Ojar, Tiia Allas ja Hardi Saarniit) raamatusse 64 tööd. Noori kirjutajaid oli sedapuhku enim köitnud kalapüügiteema, samuti vesteti sauna-, looma- ja arvutilugusid. Peale juttude ja luuletuste laekus konkursile ka õige mitu näitemängu.

Kogumiku ”Häiermit ja pisarit” on illustreerinud Võrumaa juurtega kunstnik Kristina Viin.

Laste ja noorte võrukeelsete kirjatööde võistlus sai alguse 1987. aastal Võru hariduskoondise eestvõtmisel. Võistluse mõte on õpetada Võrumaa lapsi väärtustama oma kandi põlist keelt, traditsioone ja kodukohta. Alates 2000. aastast korraldab võistlust Võru instituut.