Kärt+Summatavet

Kihnu Roosi käsitöö

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:pdf.epub.lit.ibooks.mobi.mp3.
rb.lrf.ogg.txt.rtf.doc
Väljaanded: 12/2016
Suurus: 1.5 MB
Leheküljed: 202
ISBN: 3485758493848
Loe veebis:222
Laadige alla raamat:444

>„Kihnu roosi käsitöö“ on eelkõige killuke Eesti lähiajaloost, kus ühe inimese elu ja saatust on mõjutanud nii omanäoline kohalik kultuuripärand kui ka 20. sajandil toimunud pöördumatud ja traagilised ajaloolised sündmused. Raamatus on üle 1300 foto ja joonise ning hulk katkendeid autorile saadetud erakirjavahetusest, mis pakuvad kindlasti huvitavat lugemist ja avastamisrõõmu nii uurijatele, üliõpilastele, käsitöö-, ajaloo- ja kultuurihuvilistele kui ka laiemale lugejate ringile.
Raamatu koostaja Kärt Summatavet on ehtekunstnik ja graafik. Ta on esinenud paljudel näitustel ja tema loomingut on tunnustatud mitmete rahvusvaheliste innovatsioonipreemiatega. Kakskümmend aastat on ta juhendanud Eesti Kunstiakadeemia üliõpilasi ning juhtinud mitmeid rahvusvaheliselt edukaid loome- ja tootearendusprojekte.

Ingrid Rüütel:

„Kärt Summatavet käsitleb põhjalikult Roosi elulugu ja kujunemist silmapaistvaks käsitöömeistriks, tema kogumisharrastust ja Kihnu käsitöö tutvustamist laiemale üldsusele. Erilise tähelepanu all on Roosi emotsionaalne suhe oma käsitööga ning kunstnikust autorile pakub suurt huvi Kihnu käsitöökultuuri kirjelduste kaudu Roosi mõttemaailma ja elukogemuse tundmaõppimine. Väga detailselt on kirjeldatud ka käsitöömeistri loomingulist „köögipoolt“ – tema töövõtteid, esemeid, mustreid ja värve, nende tähendusi ning kasutamist. On selgesti tunda, et autor on ühtaegu nii kunstnik kui ka käsitööspetsialist ning see teeb teose põhjalikuks, väärtuslikuks ja äärmiselt omanäoliseks.“