Katrin+Koov,+Kaja+Pae” class=”author

Maja 1/22016 (87/88)

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 3/2016
Suurus: 2.6 MB
Leheküljed: 241
ISBN: 0900545918294
Loe veebis:1005
Laadige alla raamat:777

>Maailmas on käima läinud suur rahvaste rändamine. Selleks, et ümberringi toimuvast paremini aru saada, puurib Maja sonde erinevatesse kultuuridesse, püüdes mõista, kuidas inimesed läbi aegade eri kohtades on elanud ja oma ruumikogemusi tõlgendanud.

Topeltnumbri kaastoimetaja Kaja Pae tutvustab Rooma üliku Plinius Noorema Rooma lähedal asunud suveresidentsi omaniku enda pilgu läbi. Alari Allik annab aimu keskaegsete jaapani rändmunkade maailmatunnetusest. Grete Arro arutleb, kuidas kavandada ruume nii, et need oleksid kooskõlas inimeste põhiootustega. Näeme, kuidas elavad eesti arhitektid mujal maailmas, samuti seda, millised paistavad meie kodused kohad väljastpoolt vaadelduna. Saame teada, kuidas Veneetsia biennaali Balti paviljoni loomisega kaasnes Baltikumi taasavastmise protsess ja lugeda Veneetsia biennaalist laiemaltki. Vaatluse all on veel mitu värskelt valminud hoonet Eestis: Joaoru puhkekompleks Narvas, korterhotell Tartus ja tehasemaja Sakus.

Selle numbri persoon on Vilen Künnapu, värvikas isiksus, kelle elukäik ja otsingud hõlmavad otsustavaid transformatsioone, mis teevad temast Eesti arhitektuurivälja ühe rikkalikuma loominguga tegelase.