Philip+K.Dick

Vilistaja metsas

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 8/2015
Suurus: 5.0 MB
Leheküljed: 215
ISBN: 4394857339010
Loe veebis:1112
Laadige alla raamat:665

>Philip Kindred Dick (16. detsember 1928 – 2. märts 1982), oli Ameerika kirjanik, esseist ja filosoof, kes ei vaja tänapäeva raamatusõpradele ilmselt pikemat tutvustamist. Kuigi teda ei saatnud eluajal suur edu, mis on omane paljudele geniaalsetele loomeinimestele, on tänapäeval Dick’i tuntusele palju kaasa aidanud filmitööstus, kus temast on kujunenud ilmselt üks enim ainest andnud ulmekirjanik. Kultusfilmiks kujunenud Blade Runner, Total Recall, A Scanner Darkly, Minority Report, Paycheck, Next, The Adjustment Bureau, on ainult osa loetelust. Ka selles raamatus oleva lühiromaani ”Teine generatsioon” põhjal on vändatud ulmefilm Screamers. Kokku on kirjaniku sulest ilmunud 44 romaani ja 121 lühemat jutustust. Eesti keeles on Philip K. Dick’i teoseid siiani ilmunud üllatavalt vähe, kuid käesolevast raamatust leiab kaks lühijuttu ja kaks lühiromaani, mis moodustavad omamoodi terviku, hoolimata sellest, et kõik need on eraldi seisvad teosed. Samuti avaldub kirjaniku selge vastumeelsus raamidesse kapseldunud ja sõda heroiseeriva ühiskonna suhtes. Loomulikult rõõmustab lugejat iga loo lõpus ka Dick’le omane puänt. Head lugemist!