Rudolf+Timmermans

Alcázari sangarid. 72 päeva võitlusi Toledo linna südames

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:epub.pdf.mobi.fb2.
ibooks.txt.lit.doc.djvu
Väljaanded: 1/2017
Suurus: 4.7 MB
Leheküljed: 224
ISBN: 11234539009453
Loe veebis:1006
Laadige alla raamat:665

>”See raamat on jutustus Hispaania kodusõja esimestel kuudel Toledo linna südames paiknenud Alcázari kindluse kaitsjatest, kes suutsid 72 päeva kangelaslikus ja ennastohverdavas võitluses kommunistidest piirajate vastu oma positsioone hoida ja abivägede tuleku ära oodata. Raamatu sündmustik toimub juulist septembrini 1936 ja põhineb osalejate ütlustel autorile, kes jõudis Toledosse veel siis, kui lahingumüra polnud vaibunud. Romaani laadis kirja pandud lugu on haarav ja emotsionaalne ning kirjeldab samas toimunud sündmusi tõetruult. Autor ütleb et Igal juhul jääb käesolev teos tõsiolude kirjelduseks, kusjuures ainet ei ole käsitletud ainult vaatleja jaheda ükskõiksusega, vaid on püütud sündmusi tõsioludele vastavalt taaselustada.
Raamat ilmus esmalt 1937. a. Saksamaal ja järgneval aastal ka eesti keeles.
Kangelaslik vastupanu Toledos omas Hispaania kodusõjas frankolaste jaoks olulist sümboolset tähendust. See sõjaline sündmus aitas kaasa kindral Francisco Franco järgneva mõjuvõimu kasvule.
Saatesõna uustrükile kirjutas Küllo Arjakas