Reet+Piiri

Rahvarõivaid Eesti Rahva Muuseumist

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 10/2015
Suurus: 4.1 MB
Leheküljed: 237
ISBN: 4839504930394
Loe veebis:999
Laadige alla raamat:777

>Teatud ühisjoonte järgi jaotatakse eesti rahvarõivad neljaks suuremaks rühmaks: Põhja-Eesti, Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti ja saared. Raamat annab ülevaate nende nelja piirkonna talurahva rõivaste arengust 18. sajandist kuni 20. sajandi alguseni. Lisaks tutvustab rahvarõiva-uurija Reet Piiri
Eesti Rahva Muuseumi püsinäituse jaoks koostatud meeste ja naiste rõivakomplekte. Lähemalt kirjeldatakse 36 komplekti erinevatest kihelkondadest üle Eesti. Nende juures on info materjalide, kandmisviisi, päritolu ja erinevate nimetuste kohta ning kokku üle 200 foto kostüümidest ja nende detailidest. Enamus esitletavatest rõivastest on 100–200 aasta vanused, ent leidub ka kaunilt valmistatud koopiaid.