Mark+O´Brien

Armastuse õppetunnid: kuidas minust sai inimene

>> Allalaadimine Loe raamatut <<

Keel: Eesti
Hind: tasuta

Teave:
Raamatu formaat:.pdf.djvu.epub.mobi.txt.fb2
.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Väljaanded: 12/2016
Suurus: 3.0 MB
Leheküljed: 200
ISBN: 4839410093862
Loe veebis:1001
Laadige alla raamat:222

>Mark O’Brien oli 6-aastane, kui ta viimast korda oma käsi ja jalgu liigutas. Kui ta ärkas 32 päeva kestnud koomast, avastas väike poiss end kaelast saati metalsest masinast, mis aitas tal hingata ja milles ta veetis suurema osa oma ülejäänud elust. Elust, mis osutus palju pikemaks ja rikkalikumaks, kui keegi esialgu arvata oskas. Selle asemel, et kärbuda ja suurema kärata siit ilmast lahkuda, otsustas Mar O’Brien teha häält. Teha häält nende kõikide eest, kes lastehalvatuse või mõne muu raske haiguse tõttu olid oma keha vangideks jäänud. Ta otsustas, et tema tahab elada. Elada iseseisvat elu. Saada kelleksi. Olla armastatud…

See raamat on ajakirjaniku ja luuletaja Mark O’Brieni lugu võitlusest, mida ta terve elu oma puudega pidas. Me saame teada, mis tunne on elada, omamata mingit kontrolli oma keha üle, kuid omades seevastu vahedat mõistust ning relvitukstegevat huumorimeelt.

2012. aastal valmis Mark O’Brieni elu ühest intrigeerivamast peatükist – kui ta 38-aastasena otsustas kaotada oma süütuse, et tunda end täisväärtusliku mehena – film “Armastuse õppetunnid”, mille peaosas teeb unustamatu rolli Oscari nominent John Hawkes. Talle sekundeerivad teistes rollides Oscari võitja Helen Hunt ja Oscari nominent William H. Macy.